• 2a
  • 3a
  • 4
  • 1b
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Raad van Kinderrechtenambassadeurs

Kinderrechtenambassadeurs zijn kinderen, gekozen vertegenwoordigers uit groepen 6 of 7 van een basisschool. De Raad van Kinderrechtenambassadeurs wordt geïnstalleerd door de Burgemeester. De Raad adviseert burgemeester en wethouders ongevraagd en gevraagd. De basis van het advies is het kinderrechtenverdrag en de daarbij behorende plichten. 'Met de kinderrechtenbril op' participeren de Kinderrechtenambassadeurs thuis, op school, in hun woonwijk of in de sportclub.
Kinderrechtenambassadeurs denken mee, praten mee over zaken die hen aangaan, geven ideeën, adviseren, beslissen mee en doen mee. Deze structurele kinderparticipatie heeft een voorbeeldfunctie. Kinderrechtenambassadeurs krijgen basiskennis over kinderrechten, geven die door en blijven Kinderrechtenambassadeur voor het leven.

Recente steunbetuigingen

Baukje van der Veen
coordinator inclusief onderwijs
Heel belangrijk om kinder- en jongerenparticipatie te versterken en ondersteunen.
Els van der Luit
Eigenaar, pedagoog
Gideon de Haan MHD
mentor voor kinderen in echtscheiding en samengest
Mooi initiatief. Zo nodig.
D.C. Theuvenet
directeur
Hoonhout
Manager jgz en Cjg coordinator
Kinderen hebben de toekomst
trui waalwijk
graag wil ik op de hoogte gehouden worden.
Karin Geurts
Hulpverlener Ouderschap Blijft
Meer informatie voor kinderen op school en meer laagdrempelige mogelijkheden voor kinderen om zelf hulp te vragen zou heel mooi zijn. Maar ook meer informatie aan ouders, over waar hun kind recht op heeft. Ik steun KinderrechtenNU graag.