• 4
  • 2a
  • 3a
  • 1b
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Raad van Kinderrechtenambassadeurs

Kinderrechtenambassadeurs zijn kinderen, gekozen vertegenwoordigers uit groepen 6 of 7 van een basisschool. De Raad van Kinderrechtenambassadeurs wordt geïnstalleerd door de Burgemeester. De Raad adviseert burgemeester en wethouders ongevraagd en gevraagd. De basis van het advies is het kinderrechtenverdrag en de daarbij behorende plichten. 'Met de kinderrechtenbril op' participeren de Kinderrechtenambassadeurs thuis, op school, in hun woonwijk of in de sportclub.
Kinderrechtenambassadeurs denken mee, praten mee over zaken die hen aangaan, geven ideeën, adviseren, beslissen mee en doen mee. Deze structurele kinderparticipatie heeft een voorbeeldfunctie. Kinderrechtenambassadeurs krijgen basiskennis over kinderrechten, geven die door en blijven Kinderrechtenambassadeur voor het leven.

Recente steunbetuigingen

H.C.Moolenburgh
Huisarts
trui waalwijk
graag wil ik op de hoogte gehouden worden.
Tamara miranda de Glas
Filmregisseur en moeder van kind met beperking
Ik ben alleenstaand moeder zzp er met gehandicapt kind en er wordt op ieder vlak op mij en mijn kind bezuinigd, zodat wij straks, zelf met eigen bedrijf , ver onder de armoedegrens komen -waar we nu al op leven. Kinderrechten worden geschonden in nederland, door bezuinigen, transities en zware overbelasting van ouders. Jeugdzorgtransitie, tog opgeheven, kinderen van alleenstaand ouders in de bij...
hannie roefs
pedagoog
Renate Hilderink
Beleidsadviseur
Martine Reitsma
Pedagoog / trainer en ontwikkelaar kinderrechtened
Jeugdparticipatie is een kinderrecht en ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, de (wereld)burgers van de toekomst. Met dit initiatief leren kinderen belangrijke vaardigheden voor het heden en de toekomst.
Cora Koopman