• 3a
  • 1b
  • 4
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Raad van Kinderrechtenambassadeurs

Kinderrechtenambassadeurs zijn kinderen, gekozen vertegenwoordigers uit groepen 6 of 7 van een basisschool. De Raad van Kinderrechtenambassadeurs wordt geïnstalleerd door de Burgemeester. De Raad adviseert burgemeester en wethouders ongevraagd en gevraagd. De basis van het advies is het kinderrechtenverdrag en de daarbij behorende plichten. 'Met de kinderrechtenbril op' participeren de Kinderrechtenambassadeurs thuis, op school, in hun woonwijk of in de sportclub.
Kinderrechtenambassadeurs denken mee, praten mee over zaken die hen aangaan, geven ideeën, adviseren, beslissen mee en doen mee. Deze structurele kinderparticipatie heeft een voorbeeldfunctie. Kinderrechtenambassadeurs krijgen basiskennis over kinderrechten, geven die door en blijven Kinderrechtenambassadeur voor het leven.

Recente steunbetuigingen

Leja van der Hoek
Succes met een positieve en krachtige aanpak van het onderwerp kinderrechten.
Tamara miranda de Glas
Filmregisseur en moeder van kind met beperking
Ik ben alleenstaand moeder zzp er met gehandicapt kind en er wordt op ieder vlak op mij en mijn kind bezuinigd, zodat wij straks, zelf met eigen bedrijf , ver onder de armoedegrens komen -waar we nu al op leven. Kinderrechten worden geschonden in nederland, door bezuinigen, transities en zware overbelasting van ouders. Jeugdzorgtransitie, tog opgeheven, kinderen van alleenstaand ouders in de bij...
Martine Reitsma
Pedagoog / trainer en ontwikkelaar kinderrechtened
Jeugdparticipatie is een kinderrecht en ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, de (wereld)burgers van de toekomst. Met dit initiatief leren kinderen belangrijke vaardigheden voor het heden en de toekomst.
Wim Kuiper
Voorzitter
Van harte steun ik de activiteiten van Kinderrechten NU!
Gideon de Haan MHD
mentor voor kinderen in echtscheiding en samengest
Mooi initiatief. Zo nodig.
Eugénie Smits van Waesberghe
pedagoog, psychociaal therapeut
Kinderen spreken de waarheid en het is belangrijk dat wij naar ze luisteren! Als dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid gaan deuren open naar een betere wereld.
hannie roefs
pedagoog