• 1b
  • 3a
  • 4
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Convenant kinderrechten en kinderparticipatie

Kinderrechtenambassadeurs ondertekenen samen met het bestuur van de gemeente, directies van de basisscholen, hun ouders een convenant. Daarin staat dat alle partijen zich samen inzetten voor een fijne, veilige en sociale leefomgeving en dat kinderen daarin participeren. Zij denken mee, praten mee, adviseren gevraagd en ongevraagd en beslissen mee over zaken die hen aangaan. Kinderen tellen mee en doen mee in uw gemeente!

Met kennis van de belevingswereld van kinderen in uw gemeente maakt u een preventief en integraal jeugdbeleid.

Recente steunbetuigingen

Stephanie Verkerk
Pedagoog
Met veel enthousiasme het Kinderrechtenspel ontvangen en gespeeld. De kinderen vonden het af en toe lastig om antwoord te geven, maar gaven ook aan dat het fijn is om over de genoemde onderwerpen te praten. Het spel in kleine, veilige, groepjes spelen zorgt voor inzicht, kennis en tools waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen en nog lang over napraten. Ook onze medewerkers op de BSO reageren ...
Annemiek Shrestha-van der Krogt
Ik steun de kinderrechtencoach omdat ik werkelijk luisteren naar de behoeften van kinderen vanuit gelijkwaardigheid belangrijk vind.
Ivonne Plekkenpol
Directeur
Bij Jong Florence vinden wij het belangrijk dat de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen tijdens het bezoek aan het consultatiebureau direct of indirect aandacht besteden aan de rechten van het kind. Elk kind heeft er immers recht op om zonder zorgen op te groeien in een veilige omgeving!
hannie roefs
pedagoog
Christine Dedding
onderzoeker en docent
Kinderrechten hebben alleen zin als ze ook geïmplementeerd worden.
Ingrid Bergwerf
Moeder van twee kinderen; jurist
Els van der Luit
Eigenaar, pedagoog