• 3a
  • 2a
  • 1b
  • 4
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Spreekbeurt of opstel

Laat kinderen meedenken, meepraten en schrijven over de betekenis van de Rechten van het Kind:
"Wat betekenen kinderrechten voor mij als kind in Nederland?"
"Hoe kan het VRK [het Verdrag inzake de Rechten van het kind] de kinderen in mijn buurt helpen?"
"Kun jij de Kinderrechtenchecklist goed gebruiken?"

Bespreek de kinderrechtenchecklist en filosofeer met de leerlingen over de betekenis van de kinderrechten. Vraag de kinderen om de vragen te beantwoorden. Misschien ook een mooi onderwerp voor een opstel.

Recente steunbetuigingen

hannie roefs
pedagoog
Renate Giesbers
Als onderdeel van een groeiende groep (alleenstaande) ouders maak ik mij ernstig zorgen over de Kinderrechten in NL. Wat goed dat jullie er zijn!
Leja van der Hoek
Succes met een positieve en krachtige aanpak van het onderwerp kinderrechten.
Alwin Snel
Penningmeester
Top initiatief!
Mieke Schuurman
Voorzitter
Kinderparticipatie is één van de vier basisprincipes van het Kinderrechtenverdrag. Ik heb KinderrechtenNU leren kennen tijdens onze conferentie over kinderparticipatie in ziekenhuizen. Zorgen dat er naar kinderen in ziekenhuizen geluisterd wordt en hun mening serieus nemen draagt bij aan kindvriendelijke ziekenhuizen.
Barbara Oomen
Hoogleraar/dean
Ik heb Kinderrechtennu leren kennen in mijn hoedanigheid als voorzitter van het Platform Mensenrechteneducatie. De organisatie doet bijzonder goed werk in het stimuleren dat kinderen meepraten en meedoen op gemeentelijk niveau.
trui waalwijk
graag wil ik op de hoogte gehouden worden.