• 3a
  • 1b
  • 4
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Kinderrechtencoach

De Kinderrechtencoach is de spil in de gemeentelijke organisatie voor het bekendheid geven aan de kinderrechten en het zichtbaar maken van de leefwereld van de kinderen. De Kinderrechtencoach luistert naar kinderen. De Kinderrechtencoach zorgt voor bekendheid en verspreiding van de Kinderrechtenchecklist. De Kinderrechtencoach initieert en organiseert alle activiteiten voor alle deelnemende partijen in de gemeente.

wiel

De Kinderrechtencoach geeft kinderen de nodige fysieke en emotionele ruimte om mee te denken, mee te praten en mee te doen. De Kinderrechtencoach bundelt alle belangrijke zaken die kinderen aandragen en waar kinderen mee opgroeien en maakt deze integraal en op de juiste plek bespreekbaar. Ook voor de Kinderrechtencoach is de Kinderrechtenchecklist de richtlijn voor het inzichtelijk maken van de leefomgeving van kinderen. De Kinderrechtencoach bewaakt het proces en ziet erop toe dat het gedachtegoed van kinderen meegenomen wordt in de besluitvorming. Hierdoor woorden kinderrechten geïmplementeerd in de samenleving.

Recente steunbetuigingen

Anne-Claire van Holsteijn
projectleider DOD en DID
Cora Koopman
Hermien Braakhekke
docent/trainer radius opleidingen
Els van der Luit
Eigenaar, pedagoog
i. van der Meijden
Kindercoach
Laten we eens echt luisteren naar kinderen en horen wat zij nodig te hebben om op te groeien.
Margreet Friele
Schoolbegeleider / ambulant begeleider
Ieder kind heeft unieke eigenschappen, interesses, mogelijkheden en leerbehoeften (Salamanca Statement ( Unesco , 1994)
beppie vermeulen
goed artikel! ik pleit al lange tijd dat er op lagere scholen leuke lessen gegeven moeten worden zodat kinderen durven te gaan vertellen wat er aan de hand is.