• 4
  • 3a
  • 1b
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Maya Aumaj

maya aumajKinderrechtenNU spreekt Maya aan omdat KRNU het Kinderrechtenverdrag in begrijpelijke taal voor kinderen in de Kinderrechtenchecklist heeft vertaald. Hiermee kan het verdrag daadwerkelijk ten behoeve van het Kind ingezet worden.
Bij KinderrechtenNU wordt het Kind centraal gesteld. Er wordt naar Kinderen geluisterd, zij mogen meepraten en meebeslissen. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd dat hun mening telt.
De methode van KRNU leert kinderen welke rechten zij hebben, maar ook verantwoordelijk te nemen waar nodig. Het maakt kinderen weerbaar. Het Kinderprotocol voor de Wet Meldcode leert ze aan de bel te trekken als er iets niet in orde is.
Binnen het huidige jeugdbeleid mist ze de Stem van het Kind. Er wordt beleid gemaakt over kinderen, maar niet met kinderen.
Implementatie van kinderrechten en kinderparticipatie in het onderwijs is naar haar mening van cruciaal belang voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en hun positie: ''There are two types of education. One should teach us how to make a living and the other, how to live." - John Adams
Haar wens is dat na de transitie van de jeugdzorg kinderrechten op alle basisscholen in Nederland geïmplementeerd worden. Kinderen worden dan niet meer alleen gehoord, maar er wordt daadwerkelijk naar hen geluisterd!

Maya Aumaj, secretaris KRNU

Recente steunbetuigingen

Annemiek van Moorst
leerkracht groep 7
Zowel de kinderen als ik vonden de gastles leerzaam. De kinderen kwamen goed in gesprek met elkaar tijdens het kaartspel. In combinatie met allerlei andere dingen die we doen in een veilige vertrouwde omgeving leren kinderen waar ze recht op hebben en wat ze kunnen doen als ze het gevoel hebben dat dat in gevaar is.
Karin Geurts
Hulpverlener Ouderschap Blijft
Meer informatie voor kinderen op school en meer laagdrempelige mogelijkheden voor kinderen om zelf hulp te vragen zou heel mooi zijn. Maar ook meer informatie aan ouders, over waar hun kind recht op heeft. Ik steun KinderrechtenNU graag.
Mariette Dirkzwager
Regio manager Eigen Kracht conferenties
Oscar van derWeg
Zorgverlener / eigenaar
D.C. Theuvenet
directeur
i. van der Meijden
Kindercoach
Laten we eens echt luisteren naar kinderen en horen wat zij nodig te hebben om op te groeien.
ans hartnagel
wethouder jeugd
Heel veel steunbetuigingen en nog meer suc6 !Alles in het belang van 'onze' kinderen!