• 1b
  • 3a
  • 4
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Gideon Moolenburgh

Gideon MoolenburghPenningmeester bestuur KinderrechtenNU

Gideon Moolenburgh is al vroeg in aanraking gekomen met KinderrechtenNU. De methodiek van KinderrechtenNU probeert het bewustzijn bij kinderen over hun rechten te vergroten. Vanuit zijn expertise op het gebied van Jeugdrecht weet Gideon hoe belangrijk het is dat kinderen bewust zijn van hun rechten. Het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind was een belangrijke stap in de erkenning van kinderen als rechtssubject. Nederland is met de ratificering van dit verdrag verplicht kinderen een veilige en gezonde opvoed omgeving te bieden, een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen. Met het onderwerp van zijn scriptie, op het gebied van het jeugdbeschermingsrecht, beseft hij dat er nog veel verbeterd kan worden in de praktijk van kinderrechten. KinderrechtenNU is een organisatie die op een orginele manier het initiatief vanuit de kinderen te laten komen, door middel van de KRNU methodiek leren kinderen meedenken, meepraten en meebeslissen in deze democratische samenleving. De Stichting zorgt ervoor dat kinderen ECHT rechtssubject worden en niet stil langs de zijlijn staan. Een schitterend ideaal waar Gideon zich graag voor inzet!

Gideon heeft bewust gekozen om zich te specialiseren op het gebied van het jeugdrecht. Vier jaar geleden heeft hij samen met drie anderen het UNICEF studententeam opgericht. Een belangrijke taak was studenten te vertellen over kinderen en hun rechten. Inmiddels heeft hij z’n master Jeugdrecht bijna afgerond en wil hij de stem van het kind een prominentere plaats laten innemen in het Nederlandse rechtsstelsel.

Recente steunbetuigingen

ans hartnagel
wethouder jeugd
Heel veel steunbetuigingen en nog meer suc6 !Alles in het belang van 'onze' kinderen!
The Blooming Human (Anand Swami Persaud)
Eigenaar/Trainer/Coach
Fantastisch initiatief dat ik graag van harte ondersteun!!
A.C. de Bruin
voorzitter
Ik ondersteun het werk van Kinderrechten.Nu van harte. Het is helemaal in de geest van Janusz Korczak!
Cora Koopman
Karin Geurts
Hulpverlener Ouderschap Blijft
Meer informatie voor kinderen op school en meer laagdrempelige mogelijkheden voor kinderen om zelf hulp te vragen zou heel mooi zijn. Maar ook meer informatie aan ouders, over waar hun kind recht op heeft. Ik steun KinderrechtenNU graag.
Baukje van der Veen
coordinator inclusief onderwijs
Heel belangrijk om kinder- en jongerenparticipatie te versterken en ondersteunen.
Stephanie Verkerk
Pedagoog
Met veel enthousiasme het Kinderrechtenspel ontvangen en gespeeld. De kinderen vonden het af en toe lastig om antwoord te geven, maar gaven ook aan dat het fijn is om over de genoemde onderwerpen te praten. Het spel in kleine, veilige, groepjes spelen zorgt voor inzicht, kennis en tools waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen en nog lang over napraten. Ook onze medewerkers op de BSO reageren ...