• 3a
  • 2a
  • 4
  • 1b
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Jan Willems

Jan WillemsKinderRechtenNU staat voor structurele kinderparticipatie, ouderschapsversterking* en verbetering van onderwijs en zorg voor kinderen.

KinderrechtenNU ijvert voor structurele kinderparticipatie in gezin, school, wijk, dorp, stad en land.

Leidraad voor KinderRechtenNU is het grondrecht van elk kind op verzorging, opvoeding en onderwijs die zijn gezondheid en algehele ontwikkeling tot persoon en burger bevorderen.

*Ouderschapsversterking betekent:

Educatie: kinderrechten-, burgerschaps- en ouderschaps-, gehechtheids- en opvoedingseducatie op school en vanaf kinderwens en zwangerschap;
Opvoedingsondersteuning: professionaliteit van de professionals rond kind en gezin in gezondheidszorg, onderwijs, jeugdzorg, welzijnswerk, enz.

Lees ook: Trouw - Leer kinderen later een goede ouder te zijn

Recente steunbetuigingen

Mariette Dirkzwager
Regio manager Eigen Kracht conferenties
Eugénie Smits van Waesberghe
pedagoog, psychociaal therapeut
Kinderen spreken de waarheid en het is belangrijk dat wij naar ze luisteren! Als dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid gaan deuren open naar een betere wereld.
Annemiek Shrestha-van der Krogt
Ik steun de kinderrechtencoach omdat ik werkelijk luisteren naar de behoeften van kinderen vanuit gelijkwaardigheid belangrijk vind.
H.C.Moolenburgh
Huisarts
Tamara miranda de Glas
Filmregisseur en moeder van kind met beperking
Ik ben alleenstaand moeder zzp er met gehandicapt kind en er wordt op ieder vlak op mij en mijn kind bezuinigd, zodat wij straks, zelf met eigen bedrijf , ver onder de armoedegrens komen -waar we nu al op leven. Kinderrechten worden geschonden in nederland, door bezuinigen, transities en zware overbelasting van ouders. Jeugdzorgtransitie, tog opgeheven, kinderen van alleenstaand ouders in de bij...
Dennis Hoekstra
gemeenteraadslid
Wees ondernemer van je eigen leven!
Ingrid Bergwerf
Moeder van twee kinderen; jurist