• 1b
  • 3a
  • 4
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

KinderrechtenLab.nl

Het KinderrechtenLab is een digitale nieuwsbrief, waarin de kinderen en volwassenen elkaar kunnen treffen. Het ligt in het verlengde van het KinderrechtenMagazine. Vragen van kinderen kunnen door deskundigen beantwoord worden. KinderrechtenNU werkt hierin samen met Stichting Opvoeden. Opvoeden.nl biedt valide informatie en zorgt er voor dat ook kinderen tussen 8 en 12 jaar antwoord krijgen op hun vragen. 

Recente steunbetuigingen

H.C.Moolenburgh
Huisarts
i. van der Meijden
Kindercoach
Laten we eens echt luisteren naar kinderen en horen wat zij nodig te hebben om op te groeien.
Dennis Hoekstra
gemeenteraadslid
Wees ondernemer van je eigen leven!
Annemiek van Moorst
leerkracht groep 7
Zowel de kinderen als ik vonden de gastles leerzaam. De kinderen kwamen goed in gesprek met elkaar tijdens het kaartspel. In combinatie met allerlei andere dingen die we doen in een veilige vertrouwde omgeving leren kinderen waar ze recht op hebben en wat ze kunnen doen als ze het gevoel hebben dat dat in gevaar is.
Mieke Schuurman
Voorzitter
Kinderparticipatie is één van de vier basisprincipes van het Kinderrechtenverdrag. Ik heb KinderrechtenNU leren kennen tijdens onze conferentie over kinderparticipatie in ziekenhuizen. Zorgen dat er naar kinderen in ziekenhuizen geluisterd wordt en hun mening serieus nemen draagt bij aan kindvriendelijke ziekenhuizen.
Baukje van der Veen
coordinator inclusief onderwijs
Heel belangrijk om kinder- en jongerenparticipatie te versterken en ondersteunen.
Wim Kuiper
Voorzitter
Van harte steun ik de activiteiten van Kinderrechten NU!