• 4
  • 2a
  • 1b
  • 3a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Sociale Kinderkaart

Zorg dat kinderen de weg vinden naar de hulp die zij nodig hebben.

Alle onderwerpen van de Kinderrechtenchecklist zijn bespreekbaar voor kinderen. Voor bepaalde onderwerpen hebben we deskundigen nodig om antwoord te geven op de vragen die kinderen stellen. De Sociale Kinderkaart brengt alle hulp die geboden kan worden aan een kind in beeld.
Wanneer we met kinderen praten over wat ze nodig hebben om op te groeien is het belangrijk om te vragen: 'Wat doe jij als er iets niet goed is in je leven of in dat van je vriendje?' Kinderen moeten in ieder geval weten dat zij voor zichzelf of voor een ander aan de bel kunnen trekken! Belangrijk om te leren welke bellen er zijn!
De Sociale Kinderkaart kent landelijke en lokale steunpunten. De zorg voor de kinderen op school en in de buurt wordt samen met de kinderen in de klas ingevuld (foto, naam, waar, waarvoor wanneer te bereiken).

Ouders en/of verzorgers nemen ook kennis van de Kinderrechtenchecklist en de Sociale Kinderkaart.

Recente steunbetuigingen

H.C.Moolenburgh
Huisarts
Eugénie Smits van Waesberghe
pedagoog, psychociaal therapeut
Kinderen spreken de waarheid en het is belangrijk dat wij naar ze luisteren! Als dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid gaan deuren open naar een betere wereld.
Annemiek van Moorst
leerkracht groep 7
Zowel de kinderen als ik vonden de gastles leerzaam. De kinderen kwamen goed in gesprek met elkaar tijdens het kaartspel. In combinatie met allerlei andere dingen die we doen in een veilige vertrouwde omgeving leren kinderen waar ze recht op hebben en wat ze kunnen doen als ze het gevoel hebben dat dat in gevaar is.
Ingrid Bergwerf
Moeder van twee kinderen; jurist
Annemiek Shrestha-van der Krogt
Ik steun de kinderrechtencoach omdat ik werkelijk luisteren naar de behoeften van kinderen vanuit gelijkwaardigheid belangrijk vind.
Tamara miranda de Glas
Filmregisseur en moeder van kind met beperking
Ik ben alleenstaand moeder zzp er met gehandicapt kind en er wordt op ieder vlak op mij en mijn kind bezuinigd, zodat wij straks, zelf met eigen bedrijf , ver onder de armoedegrens komen -waar we nu al op leven. Kinderrechten worden geschonden in nederland, door bezuinigen, transities en zware overbelasting van ouders. Jeugdzorgtransitie, tog opgeheven, kinderen van alleenstaand ouders in de bij...
Baukje van der Veen
coordinator inclusief onderwijs
Heel belangrijk om kinder- en jongerenparticipatie te versterken en ondersteunen.