• 4
  • 1b
  • 2a
  • 3a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Sociale Kinderkaart

Zorg dat kinderen de weg vinden naar de hulp die zij nodig hebben.

Alle onderwerpen van de Kinderrechtenchecklist zijn bespreekbaar voor kinderen. Voor bepaalde onderwerpen hebben we deskundigen nodig om antwoord te geven op de vragen die kinderen stellen. De Sociale Kinderkaart brengt alle hulp die geboden kan worden aan een kind in beeld.
Wanneer we met kinderen praten over wat ze nodig hebben om op te groeien is het belangrijk om te vragen: 'Wat doe jij als er iets niet goed is in je leven of in dat van je vriendje?' Kinderen moeten in ieder geval weten dat zij voor zichzelf of voor een ander aan de bel kunnen trekken! Belangrijk om te leren welke bellen er zijn!
De Sociale Kinderkaart kent landelijke en lokale steunpunten. De zorg voor de kinderen op school en in de buurt wordt samen met de kinderen in de klas ingevuld (foto, naam, waar, waarvoor wanneer te bereiken).

Ouders en/of verzorgers nemen ook kennis van de Kinderrechtenchecklist en de Sociale Kinderkaart.

Recente steunbetuigingen

Ingrid Bergwerf
Moeder van twee kinderen; jurist
Christine Dedding
onderzoeker en docent
Kinderrechten hebben alleen zin als ze ook geïmplementeerd worden.
A.C. de Bruin
voorzitter
Ik ondersteun het werk van Kinderrechten.Nu van harte. Het is helemaal in de geest van Janusz Korczak!
Renate Giesbers
Als onderdeel van een groeiende groep (alleenstaande) ouders maak ik mij ernstig zorgen over de Kinderrechten in NL. Wat goed dat jullie er zijn!
H.C.Moolenburgh
Huisarts
Anne-Claire van Holsteijn
projectleider DOD en DID
Dennis Hoekstra
gemeenteraadslid
Wees ondernemer van je eigen leven!