• 1b
  • 3a
  • 2a
  • 4
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Sociale Kinderkaart

Zorg dat kinderen de weg vinden naar de hulp die zij nodig hebben.

Alle onderwerpen van de Kinderrechtenchecklist zijn bespreekbaar voor kinderen. Voor bepaalde onderwerpen hebben we deskundigen nodig om antwoord te geven op de vragen die kinderen stellen. De Sociale Kinderkaart brengt alle hulp die geboden kan worden aan een kind in beeld.
Wanneer we met kinderen praten over wat ze nodig hebben om op te groeien is het belangrijk om te vragen: 'Wat doe jij als er iets niet goed is in je leven of in dat van je vriendje?' Kinderen moeten in ieder geval weten dat zij voor zichzelf of voor een ander aan de bel kunnen trekken! Belangrijk om te leren welke bellen er zijn!
De Sociale Kinderkaart kent landelijke en lokale steunpunten. De zorg voor de kinderen op school en in de buurt wordt samen met de kinderen in de klas ingevuld (foto, naam, waar, waarvoor wanneer te bereiken).

Ouders en/of verzorgers nemen ook kennis van de Kinderrechtenchecklist en de Sociale Kinderkaart.

Recente steunbetuigingen

Renate Hilderink
Beleidsadviseur
Eugénie Smits van Waesberghe
pedagoog, psychociaal therapeut
Kinderen spreken de waarheid en het is belangrijk dat wij naar ze luisteren! Als dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid gaan deuren open naar een betere wereld.
beppie vermeulen
goed artikel! ik pleit al lange tijd dat er op lagere scholen leuke lessen gegeven moeten worden zodat kinderen durven te gaan vertellen wat er aan de hand is.
Stephanie Verkerk
Pedagoog
Met veel enthousiasme het Kinderrechtenspel ontvangen en gespeeld. De kinderen vonden het af en toe lastig om antwoord te geven, maar gaven ook aan dat het fijn is om over de genoemde onderwerpen te praten. Het spel in kleine, veilige, groepjes spelen zorgt voor inzicht, kennis en tools waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen en nog lang over napraten. Ook onze medewerkers op de BSO reageren ...
Gideon de Haan MHD
mentor voor kinderen in echtscheiding en samengest
Mooi initiatief. Zo nodig.
Monique de Waard - Sloots
trainer, coach, adviseur
Helaas worden kinderrechten dagelijks wereldwijd geschonden. Ook in Nederland. Aandacht voor kinderrechten is noodzakelijk. Wanneer kinderen zelf weten wat hun rechten zijn valt er nog veel winst te behalen. Daarom steun ik dit initiatief! Monique de Waard - Sloots
Cora Koopman