• 2a
  • 3a
  • 1b
  • 4
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Kinderrechtenspel

 

Het Kinderrechtenspel na het gesprek over ‘Wat is er wel of niet nodig en wat niet om op te kunnen groeien?’

Naast Kinderrechtenchecklist is het Kinderrechtenspel ontworpen. Dit is een vragenspel waarbij kinderen, spelenderwijs praten over alle zaken die te maken hebben met opvoeden en opgroeien. Dit doen zij onder leiding van een intern begeleider, schoolmaatschappelijk werker en/of vertrouwenspersoon en de leerkracht. Alle onderwerpen van de checklist zijn verwerkt in het spel. Kinderen leren elkaars mening en elkaars leefomgeving beter kennen. Zij krijgen daardoor meer begrip en respect voor elkaar.
Na het bespreken van de Kinderrechtenchecklist en het spelen van het Kinderrechtenspel krijgen de kinderen een kaart met de KinderMeldcode, waarop zij zelf de namen en telefoonnummers van vertrouwenspersonen kunnen invullen en waarop ook de Kindertelefoon en het mailadres van de burgemeester vermeld staan.

pdfLink naar onderzoek obv TNO  

Recente steunbetuigingen

Monique de Waard - Sloots
trainer, coach, adviseur
Helaas worden kinderrechten dagelijks wereldwijd geschonden. Ook in Nederland. Aandacht voor kinderrechten is noodzakelijk. Wanneer kinderen zelf weten wat hun rechten zijn valt er nog veel winst te behalen. Daarom steun ik dit initiatief! Monique de Waard - Sloots
hannie roefs
pedagoog
Inge van Rijn
pedagoog
Annemiek van Moorst
leerkracht groep 7
Zowel de kinderen als ik vonden de gastles leerzaam. De kinderen kwamen goed in gesprek met elkaar tijdens het kaartspel. In combinatie met allerlei andere dingen die we doen in een veilige vertrouwde omgeving leren kinderen waar ze recht op hebben en wat ze kunnen doen als ze het gevoel hebben dat dat in gevaar is.
Els van der Luit
Eigenaar, pedagoog
Wim Kuiper
Voorzitter
Van harte steun ik de activiteiten van Kinderrechten NU!
Barbara Oomen
Hoogleraar/dean
Ik heb Kinderrechtennu leren kennen in mijn hoedanigheid als voorzitter van het Platform Mensenrechteneducatie. De organisatie doet bijzonder goed werk in het stimuleren dat kinderen meepraten en meedoen op gemeentelijk niveau.