• 4
  • 3a
  • 1b
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Kinderrechtenspel

 

Het Kinderrechtenspel na het gesprek over ‘Wat is er wel of niet nodig en wat niet om op te kunnen groeien?’

Naast Kinderrechtenchecklist is het Kinderrechtenspel ontworpen. Dit is een vragenspel waarbij kinderen, spelenderwijs praten over alle zaken die te maken hebben met opvoeden en opgroeien. Dit doen zij onder leiding van een intern begeleider, schoolmaatschappelijk werker en/of vertrouwenspersoon en de leerkracht. Alle onderwerpen van de checklist zijn verwerkt in het spel. Kinderen leren elkaars mening en elkaars leefomgeving beter kennen. Zij krijgen daardoor meer begrip en respect voor elkaar.
Na het bespreken van de Kinderrechtenchecklist en het spelen van het Kinderrechtenspel krijgen de kinderen een kaart met de KinderMeldcode, waarop zij zelf de namen en telefoonnummers van vertrouwenspersonen kunnen invullen en waarop ook de Kindertelefoon en het mailadres van de burgemeester vermeld staan.

pdfLink naar onderzoek obv TNO  

Recente steunbetuigingen

ans hartnagel
wethouder jeugd
Heel veel steunbetuigingen en nog meer suc6 !Alles in het belang van 'onze' kinderen!
Margreet Friele
Schoolbegeleider / ambulant begeleider
Ieder kind heeft unieke eigenschappen, interesses, mogelijkheden en leerbehoeften (Salamanca Statement ( Unesco , 1994)
H.C.Moolenburgh
Huisarts
trui waalwijk
graag wil ik op de hoogte gehouden worden.
Karin Geurts
Hulpverlener Ouderschap Blijft
Meer informatie voor kinderen op school en meer laagdrempelige mogelijkheden voor kinderen om zelf hulp te vragen zou heel mooi zijn. Maar ook meer informatie aan ouders, over waar hun kind recht op heeft. Ik steun KinderrechtenNU graag.
Jeroen de Wilde
jeugdarts-onderzoeker
Mieke Schuurman
Voorzitter
Kinderparticipatie is één van de vier basisprincipes van het Kinderrechtenverdrag. Ik heb KinderrechtenNU leren kennen tijdens onze conferentie over kinderparticipatie in ziekenhuizen. Zorgen dat er naar kinderen in ziekenhuizen geluisterd wordt en hun mening serieus nemen draagt bij aan kindvriendelijke ziekenhuizen.