• 2a
  • 4
  • 1b
  • 3a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Burgemeester speelt kinderrechtenspel

op .

Burgemeester Rodenburgvan de gemeente Midden Delfland zal samen met kinderen uit groep 7 en 8 van OBS Het Galjoen praten over 'kinderrechten en kinderen veilig' en met hen het Kinderrechtenspel spelen.

De methodiek 'Kinderparticipatie en Kinderrechten in de gemeente en in het onderwijs is ontwikkeld door KinderrechtenNU.
De burgemeester samen met kinderen deelnemen aan het Kinderrechtenspel. In het voorafgaande kringgesprek zullen de kinderen, de burgemeester, de leerkracht, een vertegenwoordiger uit het Zorg- en Adviesteam onder begeleiding van KinderrechtenNU nadenken over wat kinderen nodig hebben om op te groeien. Hierbij worden de Kinderrechtenchecklist en het Kinderprotocol Meldcode geïntroduceerd.
Het doel is samen met kinderen en volwassenen te ontdekken wat kinderen nodig hebben om veilig op te groeien. Kinderen leren hun leven zelf in kaart te brengen en wat te doen als er iets niet klopt.
Door het spelen van het Kinderrechtenspel leren de kinderen elkaars mening en leefomgeving beter kennen en elkaar zo meer respecteren.

Datum:donderdag 21 november 2013
Organisatie:KinderrechtenNU, OBS Het Galjoen
Tijd:9:45 tot 12:00 u
Locatie:Den Hoorn, Midden Delfland
Doelgroep:kinderen
Toegankelijkheid:Besloten
Meer info