• 3a
  • 4
  • 1b
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Uitreiking KinderrechtenMagazine aan burgemeester van Midden-Delfland

op .

Op dinsdag 18 november, in de Week van Kinderen Veilig, reikt de kinderredactie het KinderrechtenMagazine Midden-Delfland (KRM MD) uit aan burgemeester Arnoud Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland in het nieuwe gemeentehuis in Schipluiden.


De aanleiding voor het maken van een KinderrechtenMagazine in de gemeente Midden-Delfland is een onderzoek dat de Stichting KinderrechtenNU i.s.m. het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en alle basisscholen doet naar draagvlak voor de invoering van de KinderrechtenNU-methodiek 'Kinderparticipatie en Kinderrechten' en het Kinderprotocol Meldcode in de gemeente en het onderwijs. Met de methodiek wordt de brug geslagen tussen onderwijs en zorg. Het resultaat van de jonge onderzoek-journalisten is verwerkt in het KRM MD.

De kinderredactie bestaat uit 21 kinderen afkomstig van alle basisscholen (8) van de gemeente Midden-Delfland (uit Schipluiden, Den Hoorn en Maasland). Zij zijn de afgelopen maanden in gesprek gegaan met gemeentelijke bestuurders, ambtenaren, medewerkers van de jeugdgezondheidszorg, schoolmaatschappelijk werk, onderwijs, de huisarts en andere professionals rondom kinderen én kinderen zelf over alle zaken die (niet) nodig zijn voor kinderen om op te kunnen groeien en zich te kunnen ontwikkelen.
Naast de interviews staan er foto's, quotes, andere beeldmateriaal en een link naar een YouTube filmpje van het interview met de burgemeester.

Eerste burgemeester op Kinderrechtenchecklist: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vorig jaar, tijdens de WVKV 2013, heeft de burgemeester de sticker Kindermishandeling 'Praat erover/ Burgemeester als last resort' op zijn gemeentehuis geplakt. Hij is nu de eerste burgemeester met zijn mailadres op de Kinderrechtenchecklist, waaraan ook het Kinderprotocol Meldcode is toegevoegd, zodat hij altijd bereikbaar is voor kinderen in nood. Het Kinderprotocol luidt: 'Zoek een volwassene, die je vertrouwt, die naar je luistert en die je helpt.'

In het KRM MD en het  YouTube-filmpje vertelt de burgemeester wat hij daarmee bedoelt en waarom het zo belangrijk is voor kinderen. Uw komst wordt zeer op prijs gesteld.

Download het pdfKinderrechtenmagazine Midden-Delfland (2.02 MB)