• 1b
  • 3a
  • 2a
  • 4
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

16 November gaat de week van de kinderrechten en de week tegen kindermishandeling van start. Benieuwd naar de activiteiten van KinderrechtenNU tijdens deze week?

op .

Maandag 16 november wordt het Kinderrechtenmagazine uitgereikt door leden van de kinderredactie aan burgemeester Bezuijen en wethouders Marloes Borsboom en Nicole Dierdorp van de gemeente Rijswijk. Er zal gesproken worden over het Kinderrechtenmagazine, de KinderMeldcode en kindermishandeling. De kinderredactie zal in de toekomst gaan samenwerken met de burgemeester en wethouders in Rijswijk!

Dinsdag 17 november gaan de Kinderrechtenambassadeurs naar de Eerste en Tweede Kamer om Kamerleden toe te spreken en een petitie aan te bieden. Met als doel de invoering van de KinderMeldcode in het onderwijs. De Kinderrechtenambassadeurs willen dat alle kinderen in Nederland weten wat ze moeten doen als ze een probleem hebben en er niet alleen voor staan!

24 november organiseert KinderrechtenNU samen met de faculteit Sociaal Werk en Educatie en het Lectoraat Jeugd en Opvoeding van de Haagse hogeschool de conferentie Brug tussen Onderwijs, Opvoeding en Zorg. Het doel van deze conferentie is het geven van inzicht in de huidige stand van denken van wetenschappers, beleidsmakers, leerkrachten en andere opvoeders met betrekking tot het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het kind en de naleving daarvan.

Voor meer informatie kunt u op een van de persberichten klikken of het pdfprogramma van de conferentie.