• 4
  • 1b
  • 2a
  • 3a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling
Ondertekening van Kansen voor alle kinderen in Den Haag

Ondertekening van Kansen voor alle kinderen in Den Haag

op .

Op vrijdag 11 november werd op basisschool De Regenboog in Den Haag een nieuw akkoord getekend door Jetta Klijnsma, VNG en vijf landelijke organisaties die betrokken zijn bij kinderenhulp. Omar en Cathlyn, Kinderrechtenambassadeurs uit Rijswijk, waren ook uitgenodigd om hun verhaal te doen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft per 2017 100 miljoen euro extra per jaar beschikbaar gesteld om kinderen in armoede te ondersteunen. Dit geld komt bovenop de al bestaande kindpakketten. Het geld is bedoeld om kinderen waarbij er thuis financiële problemen zijn, te laten deelnemen aan sport, cultuur en ontspannende activiteiten. De vijf fondsen, Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en Stichting Jarige Job hebben de handen ineen geslagen om kinderen te helpen. Daarnaast zijn de kinderen zelf ook hard nodig om de plannen te realiseren.
Om deze reden waren ook de Kinderrechtenambassadeurs uitgenodigd. Zij mochten hun mening geven over het beschikbare geld. De Kinderrechtenambassadeurs vonden dat alleen geld niet voldoende was, kinderen kunnen ook elkaar helpen als er financiële problemen zijn. Je kan iemand uitnodigen om wat leuks te doen, spullen die je zelf niet nodig hebt doorgeven, een cadeautjes knutselen of luisteren naar iemands verhaal.

Alle aanwezigen hebben hun handtekening gezet onder de samenwerking, ook KinderrechtenNU doet graag mee om de stem van kinderen te laten horen!
Laat het zelf vertellen!

Voor meer informatie over het beschikbare geld, zie:

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid/nieuws/2016/11/11/de-afspraken-over-hoe-de-winterjas-zwemles-of-fiets-bij-het-juiste-kind-komt

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2016/11/11/alle-kinderen-kansen-bieden-we-doen-het-samen

https://www.flickr.com/photos/minszw/sets/72157674934503351