Bijeenkomst met Kinderrechtenspel voor ouders

op .

CE0C5AEF 1FCD 497C 94B926424A475870 newsdetailimage

 

In de Week tegen Kindermishandeling staan ouders extra stil bij wat een kind nodig heeft om goed op te groeien, wat een kind tot zijn recht laat komen, hoe een kind recht gedaan kan worden. Met het Kinderrechtenspel gaan ouders in gesprek over de rechten van kinderen en het bewustzijn daarvan bij hun kinderen.

 

Kinderrechtenspel
Op vrijdagochtend 24 november gaan ouders daarover in gesprek aan de hand van het Kinderrechtenspel. Het Kinderrechtenspel is een vragenspel waarbij - doorgaans - kinderen spelenderwijs uitgenodigd worden te praten over alle zaken die te maken hebben met opgroeien. Dit doen zij onder leiding van een intern begeleider, schoolmaatschappelijk werker, jeugdverpleegkundige en/of vertrouwenspersoon en de leerkracht. Het Kinderrechtenspel is ontwikkeld door KinderrechtenNU. Alle onderwerpen van de Kinderrechtenchecklist zijn verwerkt in het spel. Kinderen verkennen elkaars mening en elkaars leefomgeving. Zij krijgen daardoor meer begrip en respect voor elkaar.

Op de bijeenkomst van 24 november krijgen ouders de gelegenheid het kinderrechtenspel te leren kennen en het met andere ouders te spelen. Zo worden ouders zich bewust van wat een kind nodig heeft om op te groeien, wat een kind recht doet en de kansen en verantwoordelijkheden voor hen als ouders.

Meedoen en aanmelden
Je wordt van harte uitgenodigd voor het gesprek rond het kinderrechtenspel op vrijdagochtend 24 november 10.30 – 12.30 u. in Utrecht, Hoog Catharijne. Definitieve locatie volgt na aanmelding.
Aanmelden kan met een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor deelnemende ouders is een reiskostenvergoeding beschikbaar.

De ochtend is een initiatief van KinderrechtenNU en Ouders & Onderwijs.