• 3a
  • 2a
  • 1b
  • 4
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Kinderparticipatie in het Ziekenhuis beter voor iedereen

op .

Onder de titel "kinderparticipatie in het ziekenhuis" wordt op donderdag 14 juni door de Stichting Kind en Ziekenhuis en Zorgbelang Nederland in samenwerking met de VU een congres georganiseerd in het NBC in Nieuwegein. Doel is het bevorderen van kinderparticipatie in ziekenhuizen door "best practices" te laten zien om zo de kwaliteitsverbetering vanuit kinderpatiëntperspectief te bevorderen. Om zoveel mogelijk relevante zaken in kaart te brengen is een groot onderzoek gedaan naar de beleving van kinderen.

Dagvoorzitter Jeroen Kramer ontvangt gasten en sprekers waaron- der Marc Dullaert, sinds april dit jaar de Kinderombudsman, Willemijn Dupuis, directeur Kinderrechten NU en Christine Dedding, docent/onderzoeker aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Het congres zal worden bezocht door een breed scala van geïnteresseerden die de zorg voor kinderen in ziekenhuizen willen verbeteren. Naast ouders en kinderen, zullen alle sectoren zoals patiëntenorganisaties, zorgbelang, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, beleidsinstanties en zorgverleners aanwezig zijn.

Middels lezingen en workshops zal er veel aandacht zijn voor de opgedane ervaringen met kinderparticipatie methodieken, die gedurende een aantal maanden in tien ziekenhuizen zijn toegepast. Hierbij zijn acht verschillende methodes gebruikt. Het onderzoek komt in boekvorm uit en is na 14 juni 2012 te bestellen op de site van Kind en Ziekenhuis. Congresgangers ontvangen het handboek samen met de DVD.

Meer informatie en aanmelden: www.kindenziekenhuis.nl/congres