• 4
  • 3a
  • 1b
  • 2a
: Kinderrechten beginnen bij Kinderparticipatie  : Kinderparticipatie past in de transitie  : Kinderparticipatie werkt preventief  : Kinderparticipatie helpt tegen kindermishandeling

Verslag VNG Jeugdfestival 10 oktober 2012

op .

Op 10 oktober 2012 werd in Kamerik het VNG Jeugdfestival gehouden. Er werd informatie gegeven over alles dat gaat over het nu en de toekomst van positief jeugdbeleid, transitie, veilig en gezond opgroeien, professionaliteit en vakmanschap.
Ook KinderrechtenNU was die dag aanwezig.
Om de kennis van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind te vergroten verzorgde wethouder Ans Hartnagel van de gemeente Capelle aan den IJssel (winnaar Jong Lokaal Bokaal 2011) de workshop Kinderparticipatie en het Kinderrechten. Aan de hand van de Kinderrechtenchecklist en het spelen van het Kinderrechtenspel werd het voor de deelnemers duidelijk hoe concreet het verdrag kan worden toegepast om zowel de (positie van de) jeugd als het beleid van de gemeente te versterken! Er was veel belangstelling voor deze workshop en het Kinderrechtenspel.
In november zal de wethouder, samen met het kindercollege, het startschot geven voor een Raad van Kinderrechtenambassadeurs in haar gemeente.
KinderrechtenNU ontwikkelt samen met 5 gemeenten een beleid voor kinderrechten en kinderparticipatie.

Voor een vrijblijvend gesprek over de aanpak van KinderrechtenNU in uw gemeente kunt u zich hier aanmelden .